Makeup brushes - pleasure, surprises and disappointments / Kistovi za šminkanje - zadovoljstvo, iznenađenja i razočarenja (Ovnak, Essence, eBay)

U jednom od prethodnih postova sam rekla da ću pisati o kistovima za šminkanje i onome što mi se desilo pri čišćenju istih.

Naravno da mogućnost korištenja zavisi od kvaliteta, a kvalitet uglavnom zavisi od cijene. Što ne mora uvijek biti tačno. 


Ja trenutno koristim 2 brenda što se tiče kistova jer nisam bila nešto pretjerano zagrijana da kupujem kompletne setove ili neke skuplje kistove. Sa ovim svojim sam uglavnom zadovoljna. Služe svrsi. In a previous post I said I was going to write about makeup brushes and what happened to me when I was cleaning them.

Of course that the ability to use depends on the quality and the quality depends mainly on the price. What may not always be true.


I currently use two brands when it comes to brushes because I was not really hyped to buy complete sets or some expensive brushes. I'm satisfied with the ones I use now. 

Essence(Odozdo prema gore)

Za puder

Za blendanje

Za sjenu


Četkica za puder je nova, ali sam sigurna da je dobra jer se do sad nisam nijednom razočarala pri korištenju Essence četkica/kistova. U CM-u košta 6,95KM ako se dobro sjećam. 


Kist za blendanje koristim treći ili četvrti mjesec i zaista je dobar prijatelj. Čistila sam ga par puta i svaki put bude kao nov. Dlačice su mekane, neoštećene i opet svoj posao radi dobro. Ono što treba da ostane na kapku, ostaje. Koštao je 3,15KM i što se tiče kvaliteta i funkcije, vrijedi mnogo mnogo više.

Na slici nije čist jer sam ga jučer koristila za blendanje shimmer sjena sa Chocolate Nudes palete. Zaljubljena sam! 


Kist za sjenu sam kupila početkom četvrtog razreda srednje škole. Dakle, koristim ga oko 2 godine. Uz pravilno održavanje i čuvanje, ovaj kist je preživio mnogo nijansi sjena, i čišćenje samo dječijim šamponom. Išla sam nekom logikom da je blag i da neće biti posljedica. I nije bilo. Danas je opet super fukncionalan. 

Inače, ovaj kist je moj kompanjon od početka mojih pokušaja da se našminkam kako treba i iscrtam ajlajner simetrično. Šta god da mu se desi, ne planiram ga baciti. Možda ga i uokvirim. ha-ha-ha!


Sve u svemu, Essence kistovi i četkice su nešto što treba imati u kolekciji, jer izgledaju baš preslatko, prilično su jeftini i kvalitetni. 
(Bottom-up)

Powder brush

Blending brush

Eyeshadow brush


Powder brush is new, but I'm sure it's good because I never got disappointed by using Essence brushes.


I'm using this blending brush for four months I think, and it really is a good friend. I cleaned it a few times and each time is like new. The hairs are soft, undamaged and it works good. What should remain on the lid remains.

Brush is not cleaned, because I used it yesterday for blending shimmer eyeshadows on Chocolate Nudes Palette. I'm in love!


I bought this eyeshadow brush at the beginning of the fourth year of high school. So I use it for about 2 years. With proper maintenance and preservation, this brush has survived many shades of shadow, and I was cleaning only children's shampoo. I used a logic that it's mild and there will not be consequences. And there was not any. 

Also, this brush is my companion since the beginning of my attempts to put makeup properly and draw eyeliner symmetrically. Whatever happened to him, I do not plan to throw it away. Maybe I will frame it. ha-ha-ha!


All in all, Essence brushes are something you should have in your collection, because they look very luscious, they are very cheap and good quality.Ovnak


(S lijeva na desno)

Četkica za rumenilo

Kosi kist za sjenu

Kist za sjenu

Kist za ruž


I nijedno ne koristim za ono za šta je namijenjeno. 


Četkicu za rumenilo koristim za konturisanje, odnosno nanošenje bronzera jer je kosa i baš mi leži. Odnosno, koristila sam, jer kad sam htjela da je očistim u toploj vodi sa kašikom sode, četkica je uništena. Prva stvar, voda je pocrnila, kao da sam tintu stavila unutra i dok se četkica nije osušila, gdje god da sam je spustila ostavila je crni trag. Šok! 

Nakon što sam je osušila, djelimično se vratila u prvobitno stanje. Može se koristiti ali se promjena vidi. 

U CM-u košta oko 5KM. Kosi kist za sjenu je trebao biti precizan. A nije. Kad god sam pokusala da nešto fino 'nacrtam' na kapak s njim, samo se razmazalo. Tako da je trenutno koristim da tapkam pigment na kapak. Kao završnicu.

Koštao me je oko 2KM.


Kist za sjenu je meni iskreno 'prevelik' , dlačice su preduge, bar za moj kapak. Ali je meni palo na pamet da ga koristim za nanošenje korektora. PUN POGODAK! 


Kist za ruž sam nedavno kupila, koštao je oko 2KM. Koristim ga da bih sredila nepravilnosti nakon nanošenja sjaja za usne ili ruža i baš fino leži u ruci.


Ovnak kistovi su generalno fina investicija. Dlačice su sintetičke pa nisu baš u najboljim odnosima sa sjenama, ali uvijek im se može naći funkcija, samo treba razmišljati i testirati. Kod Ovnak brenda se cijene ovih manjih kistova kreću uglavnom oko 2KM i to je po mom mišljenju zadovoljavajuće. (Left to right)

Blush brush

Angled brush for eyeshadows

Brush for eyeshadows

Brush for lipstick


And I don't use them for what they are intended.


I use blush brush for contouring, or applying bronzer because it's angled. Or I used to, because when I wanted to clean it in warm water with a tablespoon of baking soda, brush got destroyed. The first thing,  water turned black like I put ink in it, and while the brush was wet, everywhere I dropped her it left a black mark. Shock!

After it dried up,it partially returned to its original state. It can be used but the changes can be seen.Angled brush for shadow is supposed to be precise. And it is not. Whenever I tried to draw something on the eyelid with it, I just got it smeared. So I am just using it to tap the pigment on the lid. As a final touch.Brush for the eyeshadows is honestly 'too big', hairs are too long, at least for my eyelid. But it occurred to me to use it to apply concealer. PERFECT!


I recently bought brush for lipstick. I use it to fix the irregularities after applying lip gloss or lipstick and it just lays fine in my hand.


OVNAK brushes are generally fine investment. The hairs are synthetic and they are not on good terms with the shadows, but still they can be used in some way, it's just needed to think and try them for something else. They are really affordable.

Kistovi koje sam naručila preko eBay-a


Koštali su me oko 70 centi, došli za nekih 15ak dana, jeftini a korisni.

Kad sam ih naručivala, nisam se nešto nadala najboljim rezultatima.

Jedan koristim kada stavljam crnu mat sjenu na ajlajner, da bih poboljšala izgled, a drugi za hajlajter kad sređujem obrve. Služe svrsi. Dobri su prijatelji sa sjenama, bez obzira što su dlačice sintetičke.

Tražila sam link da vam ostavim ovdje ali mi je iz nekog razloga kompletna purchase lista nestala sa profila na eBay-u.  Šteta. Kada ih opet nađem naručiti ću i postaviti na Facebook stranicu da možete i vi vidjeti i naručiti. Brushes that I ordered through eBay


They cost me about 70 cents, got delivered for about 15 days, cheap and useful.

When I ordered, I was not hoping for best results.

I use one of them when putting a black matte shadow on eyeliner, that would enhance the look, and the other for the highlighter when working on eyebrows. They are really usefull.. They're good friends with shadows, no matter the fact that hairs are synthetic.

I was looking for a link to leave it here but  for some reason, a complete purchase list disappeared on my eBay profile. Too bad. When I find it again I will put it on my Facebook page so you can see and order.
Hvala na pažnji, ako želite možete me pratiti na Instagramu , možete lajkati stranicu Šnjufi's daily routine . Thanks for reading.
You can follow me on Instagram or like my Facebook page if you want to. 


Mia 


Avatar
About Me

Mia Re

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.

5 Comment(s)

Leave a Comment

About Me

About Me

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.