Garnier: Biphase Micellar Cleansing Water in oil

Ovo je micelarna vodica koju koristim već nekoliko sedmica i definitivno će ostati broj jedan. Koristila sam dosta dvofaznih tečnosti za skidanje šminke i čišćenje lica, ali samo koristeći ovu, nemam problem sa ostatkom maskare na trepavicama i oko očiju nakon umivanja. Wipe-off princip. I to je to.Prvi put kada sam vidjela kod jedne od blogerica na Instagramu kratki tekst o ovoj micelarnoj vodici, bukvalno sam si rekla da je taj isti dan moram kupiti. I bilo je sniženje u DM-u. Pun pogodak!


"Garnier kombinuje moć ulja argana, pročišćavajućih čestica ulja i efikasnih micela. Micele radeći zajedno, poput magneta, uklanjaju šminku, nečistoće i sebum. Ulje rastvara komponente vodootporne i jače šminke, što omogućava da ona jednostavno "sklizne" sa vaše kože, trepavica i usana. 

Prilikom mućkanja boce, komponente se miješaju stvarajući efikasnu formulu koja nježn uklanja i najotporniju šminku, ostavljajući kožu mekom i mirisnom, bez masnih tragova."


Kao što znamo, arganovo ulje je najbolji saveznik zdravlja kože, kose i noktiju. Esencijalne masne kiseline iz arganovog ulja sprečavaju upalne procese na koži hidratizirajući je i jačajući u isto vrijeme.


Bočica je plastična, oblik je kao i kod svake Garnier micelarne vode i u bočici dobijemo 400ml proizvoda što je navodno dovoljno za 200 upotreba. Testiram još uvijek.

Prije dvije sedmice sam počela da radim, pa se svakodnevno šminkam i svakodnevno koristim ovu super stvar. Osvježava umorno lice, uklanja šminku i sve nečistoće nastale u toku dana jer je prilično toplo ovih dana. Predivno miriše i definitivno ne stvara onaj masni sloj na licu pa nemam potrebu da otrčim u kupatilo i umijem se odmah. (Da ne bude zabune, umijem se prije nego šminku potpuno uklonim)

Poslije upotrebe koža mi je mekana i nježna, prosto uživam!


Sve u svemu, ovaj proizvod je nešto što sam počela hvaliti od prvog dana upotrebe, i vrijedi svaki potrošen novčić!
Želim da se zahvalim mojoj Emi na posuđenom fotoaparatu. <3Jeste li koristile ovaj proizvod? Kakvo je vaše iskustvo?Poljubac za sve!!


Mia

Avatar
About Me

Mia Re

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.

5 Comment(s)

Leave a Comment

About Me

About Me

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.