Avon : Contour Duo & Cream Blush and Highlighter Duo


Ove dvije kozmetičke ljubavi sam smjestila u jedan post jer kompletiraju makeup na odličan način. Kontur, rumenilo, hajlajter i good to go!Contour duo


Elegantno crno pakovanje koje se otvara "na klik" je po meni super odlika ovog kozmetičkog proizvoda. Pakovanje je od tvrde plastike i ima super kompaktno ogledalce bez kojeg ja u poslednje vrijeme ne idem nigdje. U pakovanju je 10 gr proizvoda i rok trajanja je 24 mjeseca.


Pigmentacija bronzera nije nešto pretjerano savršena, ali meni je sasvim dovoljna s obzirom da nisam baš najstručnija kod konturisanja. Ja pratim onu liniju "manje je više" i smatram da je u mom slučaju to apsolutno prihvatljivo. I na kraju balade lijepo izgleda.


Hajlajter je ljubav.

I vjerovatno ne bih ništa više ni trebala da kažem.

Ovo čudo nanosim u svakoj prilici. Bilo to da je noćni izlazak i full makeup look, ili dnevna šminka za posao - I am glowing!

Hajlajter ima fini/malo krupniji shimmer, lako se nanosi i nadograđivanje je moguće ali po meni bespotrebno. Na mom licu je jedan "sloj" dovoljan da postignem efekat koji mi se sviđa.
Sa četkicom za konturisanje sam u odnosima tako-tako. Dosta je gruba za moj ukus (vjerovatno sam samo komplikovana) ali je kvalitetna. 5-6 pranja je izazvalo ispadanje 2-3 dlačice. Koristim je pri nanošenju bronzera ali jedva jer je držač prilično mali pa ja nisam baš najspretnija za rukovanje s njom.
Cream blush & highlighter duo


Par dana prije nego ću imati ruke na ovom kozmetičkom pogotku, pokažem Šejli (Ljepotica sa bloga Šminkeraj) fotografiju na Avon Facebook stranici i kažem joj da je ovo nešto što se definitivno treba probati.

I, gle čuda, Digital Divas konferencija je bila moj sretan dan. Odmah sam rekla da mi Šejla (Ljepotica iz Avon ekipe) čita misli i čini me sretnom.


Kremasto rumenilo i hajlajter u jednom.


Pakovanje je od tvrđe plastike, također crno i veoma elegantno. Stane u svaku torbu i definitivni je Must Have ovog desetljeća. :P U pakovanju je 8gr proizvoda, što znači 4gr svakog. Sviđa mi se što može stati u torbicu bez problema i što je kompaktno. U momentima kada želim da izgledam blistavo, 3 poteza i lice definitnvno ljepše izgleda. (Uglavnom pričam o hajlajteru)


Rumenilo je fino kremasto, lako se nanosi, fino blenda, bez da se pola proizvoda skine sa lica, mada je nijansa neodgovarajuća za moj ten. Smatram da će više odgovarati nekome tamnijeg tena. Meni na obrazima ovo rumenilo bude naranđasto i to mi je apsolutno neprirodno.

Hajlajter je ljubav - drugi dio.


Ova ljubav je također kremasta, fino se nanosi i stoji dugo iako je na najmasnijoj zoni mog lica. Ja ga nanosim odmah poslije korektora, blendam ga spužvicom jer ga uvijek mnogo nanesem i onda preko, naravno, nanesem praškasti hajlajter iz Contour Duo palete. Postižem predivan efekat i prezadovoljna sam kombinacijom.Ova dva dekorativna proizvoda sam spojila u jedan post iz čistog razloga što ih bukvalno svakodnevno koristim kombinovano. Jedan bez drugog mi ne idu.


Što se tiče Contour Duo, sve riječi pohvale jer je proizvod zaista iskoristiv i divan. Avon na sebi svojstven način prati trendove i uvijek nas obraduje sa divnim novitetima.


S druge strane, šteta je što Cream Blush & Highlighter duo nema više "nijansi" rumenila. Meni bi baš odgovaralo pink.Ovo je post sa mnogo fotografija. Testiram kameru na novom telefonu i iskreno prezadovoljna sam rezolucijom koju fotografije imaju. Naravno, čim mi budžet dozvoli, planiram kupiti kvalitetan fotoaparat, ali do tad, mobitel je presavršen.

Ispod možete pogledati kako to na mom licu izgleda, prva fotografija je fotografisana glavnom kamerom, druge dvije prednjom na slabom osvjetljenju.


Nadam se da je ovaj post ispunio očekivanja.  I nadam se da ste uživali čitajući...Lijep pozdrav,


Mia.

Avatar
About Me

Mia Re

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.

5 Comment(s)

Leave a Comment

About Me

About Me

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.