Avon: Zagrljaj prirode na tvojoj koži


Zagrljaj prirode na mojoj koži je prilično potreban nakon ljeta i malih problemčića sa kožom. 

Kao i mnogo puta do sad, Šejla radi vrhunski posao i svaki put me razveseli. Ovog puta mi je osigurana briga o koži i kosi. Divno! Losioni za tijelo su nešto bez čega ja ne mogu. Uvijek imam više vrsta u svojoj kolekciji i miris mi je veoma bitan. Dva losiona koja sam dobila na testiranje su baš pun pogodak jer me je miris odmah osvojio.  Avon Nutra Effects sa aktivnim kompleksom na bazi sjemenki


Chia sjemenke pružaju 48 satnu hidrataciju

Omega 3 kiseline jačaju zaštitni sloj kože

Vitamini i minerali kao bitan dio zdravljaPakovanje je, kao što vidite, plastična bijela boca sa poklopcem koji se tek tako neće otvoriti. (Vjerujte, bitno mi je jer mi se dosta puta desilo da mi se po torbi prosipaju kojekakvi losioni) Možda će čudno zvučati ali pakovanje mi izgleda nježno. Vjerovatno zbog onoga što krije unutar.

U pakovanju je 250ml i rok trajanja je 12 mjeseci.


Šta je (meni) bitno?


Apsolutno prikladno za osjetljivu kožu

Antialergijski "nastrojeno"

Nema pretjerane i štetne hemijeOvaj post sam htjela pisati tako da odvojeno pričam o losionima i istaknem detalje i razlike, ali ću vam prepričati iskustvo i kroz to ćete moći zaključiti koji vam losion odgovara i vidjeti kakva to Avon čuda čini po ko zna koji put.


Negdje ste mogli pričitati da mi je koža na nogama nakon depiliranja katastrofa i da muku mučim s tim. E pa, u nizu losiona koje sam koristila došao je na red i Intensive Repair, jer ono, Intensive Repair. Što se tiče ostalih dijelova tijela, koža i nije nešto pretjerano zahtjevna. 

Pri prvom korištenju/testiranju i kada sam fotografisala proizvod, na pamet mi je pala smiješna stvar. Ali u neku ruku ima smisla.

Intensive Care losion je baš onako ' Shit just got serious' gustine i mirisa. Bukvalno kao da kaže: 'Imam ozbiljan posao'.


A Ultimate Moisture je onaj nježni, blagog mirisa tip: 'I'm gonna take good care of you.." Pa čovjek prosto uživa u "utapanju" tijela u divnoći.
Ultimate Moisture koristim svaki dan, dok Intensive Repair samo nakon korištenja malo "grubljeg" pilinga za kožu. (2 puta sedmično)


Pored nježne, mekane i zahvalne kože, moram da naglasim da su oštećenja na koži nastala od flastera kojim štitim mladeže, definitivno ublažena. A bojala sam se da to neću moći riješiti.

Zanimljivosti:


Chia sjemenke sadrže zdrave Omega 3 masne kiseline, ugljikohidrate, bjelančevine, vlakna, kalcij i bogate su antioksidansima.


Laneno ulje i ulje marule bogato je masnim kiselinama Omega 9 i 6 koje ublažuje iritacije, njeguje, obnavlja i hidratizira kožu.
Hvala vam na konstantnoj podršci! Hvala na čitanju!

Obećavam da ću biti mnogo više aktivna nego do sad!


Lijep pozdrav,


Mia

Avatar
About Me

Mia Re

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.

5 Comment(s)

Leave a Comment

About Me

About Me

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.