Balea: Serum za dugu kosu / Serum for long hair


Davno sam pisala o serumu koji je moju kosu spasio nakon perioda farbanja i oštećivanja kose. Mislila sam da sam u bezizlaznoj situaciji, ali je zaista taj serum bio spas. S obzirom da taj serum nije bio dostupan u BiH, morala sam da tražim alternativu i jedini serum koji je ispunio moje standarde je na kraju bio Balea serum za dugu kosu.Tajna ovog seruma je ulje Inka oraha.


"Ovo ulje dolazi ravno iz Južne Amerike. Inka orah, ili inka inchi ili sacha inchi, raste u visokim kišnim šumama Andi.Inka orah vrlo je ugodno, nježno ulje i jedno od top ulja za suhu kožu i kosu. Napravit će čuda svaki put kada je potrebno vratiti vitalnost."Bočica je plastična sa pumpicom koja čini doziranje lakšim. U bočici je 100ml proizvoda što je meni sasvim dovoljno za 3 mjeseca korištenja. Miriše vrlo neobično i miris se zadržava u kosi. Prilično je intezivan, ali opet totalno ugodan. Iskreno ne mogu da definišem na šta me miris podsjeća.


Serum se nanosi na vlažnu kosu, mada ja ponekad i "prekršim to pravilo". Preporučuje se nanošenje na kompletnu dužinu kose izbjegavajući tjeme.

Tekućina je prilično gusta i providna. Nije onaj premasni tip koji ostaje na dlanovima iako ste prethodno 20 minuta prolazili rukama kroz kosu.


Ja ga koristim nakon pranja kose, nekad u kombinaciji sa regeneratorom, nekad ne. Mada vrlo lako može zamijeniti regenerator. Nekada ga nanesem na vrhove kada isfeniram kosu i definitivno čini da svaka dlaka bude na svom mjestu.

Ovaj serum moju kosu čini mekšom i jačom. Primjetila sam da mi kosa više nije naelektrisana i bez problema je raščešljavam. Pomaže pri oblikovanju, pa mi se loknice ne izravnaju nakon 2 sata od namještanja istih. Definitivno štiti od toplote, to sam primjetila jer se u poslednje vrijeme mnogo igram sa figarom. Rezultat: kosa nije suha i ispucala.


Balea je jedan od mojih omiljenih brendova što se tiče proizvoda za njegu kože i kose. Uvijek za sebe nađem ponešto i rijetko se dešava da se razočaram.

Sezona je Limited Edition proizvoda, definitivno ću se zabaviti ! :DKoji Balea proizvod je vama najdraži ?

Jeste li probali ovaj serum ?Pozz,


Mia

Avatar
About Me

Mia Re

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.

5 Comment(s)

Leave a Comment

About Me

About Me

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.