Maybelline New York: The Blushed NudesNe malo prije kraja 2016. godine sam kupila The Blushed Nudes paletu koja ima sve one nijanse koje nisam imala u svojoj kolekciji. I ovako, nakon jednog perioda svakodnevnog korištenja, došlo je vrijeme da vam predstavim kompletno mišljenje o ovoj paleti.


Perfekcija za male pare.
Post nije završen, naravno.Početi ću od pakovanja:

Čvrsta plastika biserno roze boje dimenzija da stane u mali neseser sasvim regularno. I have a thing za mala pakovanja i ovo mi je jedno od dražih.

Na poleđini pored sastava i roka trajanja možete naći prijedloge za kombinovanje nijansi. Moram naglasiti da je to zaista praktično, pogotovo za nekoga ko je tek počeo da koristi šminku. I ja sam sama ove prijedloge dobro razradila.

Na paleti također možete vidjeti sigurnosnu naljepnicu koja garantira da neka radoznala i nekulturna djevojka nije ostavljala svoje otiske i bacile na sjenama. Na tome se proizvođaču posebno zahvaljujem.


U paleti je 12 nijansi od kojih je 11 shimmer, a jedna mat. Ova paleta se može staviti u kategoriju onih idealnih za svako doba dana. U zavisnosti od kombinacije, možete postići onaj neutralni dnevni look i glamurozni večernji look.

Kvalitet  je u odnosu na cijenu podcijenjen jer je pigmentacija fenomenalna. Pri nanošenju se minimalno trusi, blenda se bez problema, 2-3 poteza četkicom i prelazi se ne primjećuju. Sjene su poprilično blage i imaju taj neki tzv. baršunasti izgled na prvu. 


Postojanost je po meni najbolje testirati sa i bez baze. Sa bazom sjena bude netaknuta skoro 8 sati. Za moje masne zone u koje ukljucujem i kapke, to je izvrsna postojanost.

Testiranje bez baze je proslo zadovoljavajuće. Tek nakon 3 sata sam primijetila da se sjena počela skupljati na pregibima.


*bez baze - ne mislim na tapkanje sjene preko tek nanesenog pudera, da se razumijemo. 

*Netaknuta meni znači da se nije skupila na pregibima i da pigment nije "ispario".

*o postojanosti ispričah priču, pigmentaciju ćete vidjeti na fotografijama.


Dva reda sjena su podijeljene na svjetlije i tamnije. Dosta se razlikuju ali kada se kombinuju, predivno izgledaju.


U prvom redu, s lijeva na desno:


1. Bijela shimmer - uglavnom je koristim da naglasim dio ispod obrva i uglove očiju. Na svim paletama je ovo nijansa koju najbrže potrošim. Ima blagi shimmer, skoro pa se i ne primjećuje.

2. Ova nijansa meni je nešto kao bež-roskasta sa dooosta shimmera.

3. Bež shimmer - divno izgleda kada se utapka po sredini kapka kada recimo koristite mat sjene u smeđoj ili nekoj još tamnijoj boji.

4. Roza shimmer

5. "Prljavo" roza mat - jedina mat sjena u paleti

6. Svijetlija smeđa sa zlaćanim shimmer česticamaU drugom redu, s lijeva na desno:


1. Uopće ne mogu da definišem ovu nijansu.

2. Smeđa sa blaaagim shimmerom

3. Ovu bi nijansu moja mama nazvala - boja bijele kafe i ja ovu nijansu zaista volim.

4. Nešto između maslinasto zelene i smeđe

5. Definitivno najljepša nijansa na paleti i ujedno moja najdraža. Kombinacija roze i crvene, blagi shimmer i ne može se baš uz sve kombinovati. Ako se pretjera, možete izgledati kao da je vaše oko imalo bliski susret s vratima, a to ne želite.

6. Tamno smeđa sa krupnijim česticama zlaćanog shimmera - jednom sam je koristila. Nisam neki pretjeran ljubitelj zlatne boje pa mi ovaj shimmer baš i nije drag. Ali lijepa je kada se nanese.

Prijedlozi koje sam već spomenula su za kombinaciju 2, 3 ili 4 nijanse. U tim kombinacijama svaka nijansa je iskoristiva. I zaista, u slučaju da baš i niste stručni i maštoviti što se tiče nanošenja sjena za oči, s ovim prijedlozima ne možete pogriješiti.

Moj konačan zaključak je da je ovo odlična paleta koju možete kupiti za nekih 18KM ako se ne varam. Trk u najbliži CM / DM.


Jeste li imale priliku koristiti ovu paletu? Ili neku drugu iz iste linije? Kakav je vaš utisak?


Hvala na čitanju. Nadam se da se i dalje pratimo. ;)Pozz

Mia

Avatar
About Me

Mia Re

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.

5 Comment(s)

  • Avatar

    bayogalujeti

    http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Leave a Comment

About Me

About Me

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.