Maybelline New York: The Nudes

Nedugo nakon što sam postala ponosna vlasnica Maybelline The Blushed Nudes palete, o kojoj možete čitati ovdje, u random šetnji do CM-a sam zaključila da je vrijeme i za The Nudes obzirom da je The Blushed Nudes zaista kvalitetna paleta.


Not long after I became proud owner of Maybelline The Blushed Nudes eyeshadow palette (Read article HERE) , I had to buy another pallette from this collection. This time it was The Nudes. Jedina razlika u pakovanju u odnosu na već pomenutu paletu je u boji plastike. Za sjenke ne mogu reći isto jer nisam očekivala toliko razlika.

Dakle, čvrsta plastika, prednji dio providan, na poleđini sastav i prijedlozi za nanošenje. The Nudes kolekcija je meni dosta profinjena pa je pakovanje u skladu s tim.


The only difference between these two palettes package is the color of it. I can not say the same for the eyeshadows, because I did not expect those differences that I will say below. 

So, made of hard plastic, front side is transparent, ingredients and ideas are on the back of it. Whole The Nudes collection is really elegant so package fits completely.U paleti je 12 nijansi. Kombinacija nude i zemljanih tonova, 6 mat sjena i 6 shimmer, s tim da je u nekima krupniji, a u nekima se jedva i primijećuje.

Stvar sa ovim sjenkama je što ne mogu baš za svaku reći da ima dobru pigmentaciju. Navesti ću tačno koje su u pitanju, mada ćete to moći vidjeti i na swatchevima. Pored toga, čudno mi je da se mnogo truse. Zaista mnogo. I vrlo brzo se troše. Moram da budem iskrena da me to poprilično plaši jer su nijanse predivne i zaista volim ovu paletu.


There are 12 shades. Six of them is matte and other 6 is shimmery. When it comes to those shimmery shades, they can be sorted like 'Really shimmery' and 'you can barely see it'.

The thing about this palette is that I can not say that all of them are highly pigmented. I will show you specific ones and you will be able to see that on swatch photo. Besides that, these shades are almost gone (after a month of using them) and that makes me mad, since I really love this palette. 
O postojanosti ne trebam mnogo tipkati jer se uopće ne razlikuje od The Blushed Nudes. Blendaju se predivno i imaju divan finiš u zavisnosti od kombinacije. Ove nijanse same po sebi su neutralne i zaista idealne za kombinovanje i isticanje okica bez obzira na boju istih. Smatram da je ova paleta baš po ukusu svakome, jer su ove nijanse prikladne za varijacije od neutralnog dnevnog look-a do onog: 'Imam predivne oči, gledajte ih!'.


I don't need to type about persistance too much because there's no difference between The Blushed Nudes which I typed about earlier. They are easy to blend and have beautiful finish depending of the combo used. These shades are neutral and ideal for combining and showing off your eyes. I think that this palette is for everyone, because these shades are amazing for variations from neutral daily look from: "Look at my eyes, they are beautiful!".

S lijeva na desno, prvi red:


1. Bijela shimmer - čist highlighting gdje god vam srce želi.

2. Najsvjetlija moguća smeđa - skrooooooz blagi shimmer pa sam je ipak stavila u kategoriju mat sjenki u ovoj paleti. Vidi se tek kada se dobro zagledam.

3. Bež mat sjenka - dosta lošija pigmentacija u odnosu na ostale sjenke u paleti

4. Smeđe - zlatno sa dosta krupnim shimmerom, divna je!

5. Apsolutno ne mogu da je definišem. Svijetlo smeđa- sa sivkastim podtonom i mat. Prečudna. Pigmentacija je malkice slabija od ostalih sjenki, ali je super kada hoću da sjenčim pregib na kapku.

6. Tamno siva mat
S lijeva na desno, drugi red: 


1. Svijetlo- smeđa sa sitnim shimmerom. U ovu ne morate mnogo da se zagledate da se primijeti. Ovo je jedna od sjenki koju ću prvu potrošiti.

2. Mat tamno - smeđa

3. Zlatna sjenka sa kruuuupnim shimmerom. Ističe oči na pravi način i definitivno se ne može pretjerati sa njom.

4. Tamno- smeđa sa krupnim shimmerom. Divnoća!

5. Bež sa sitnim shimmerom. Blagim nanošenjem se može dobiti divan završetak. Dva sloja prave BOOM! Biti će potrošena druga po redu

6. Mat crna. Iznenadila sam se slaboj pigmentaciji. Mislim, nije baš da treba 5-6 slojeva, ali se definitivno treba potruditi da bi dobili efekat kakav hoćemo.
From left to right, first row:


1. White shimmer

2. Light brown matte

3. Beige matte

4. Brown with golden shimmer

5. Not easy to define. It is matte eyeshadow between lightest and dark brown color with little bit of grey undertone

6. Dark grey matte


From left to right, second row:


1. Light brown shimmer

2. Dark brown matte

3. Golden shimmer eyeshadow

4. Dark brown shimmer

5. Beige shimmer

6. Black matte


Ispod možete vidjeti swatcheve koje sam fotografisala na dnevnoj svjetlosti iz nekoliko uglova. Nadam se da će vam koliko-toliko sjenke biti jasnije.


You can see swatches down below. I took few photos on daily light from more POV-s and I hope you will be able to see what you need.


Drago mi je što ovu paletu imam u svojoj kolekciji i iskrena da budem, planiram da uzmem i ostale palete iz ove linije. Kao što sam i prije rekla, odlična paleta za sasvim solidan novac. Opet trk u CM! ;)


Fotografije ispod su demonstracija jedne kombinacije od predloženih. Odavno planiram da napravim post sa tim kombinacijama, ali nakon incidenata sa obrisanim fotografijama i pokvarenom memorijskom karticom, taj post će sačekati neko vrijeme dok napravim nove fotografije i sortiram sve to kako treba. 

Hvala na čitanju.

Lijep pozdrav,


Thanks for reading,

Greetings,Mia

Avatar
About Me

Mia Re

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.

5 Comment(s)

Leave a Comment

About Me

About Me

Hi there! My name’s Mia and I’m Sarajevo based Blogger.