Progovori protiv nasilja u porodici - čitaj između redova

Ako o nasilju iskreno ne progovorimo, nikad neće prestati.
Jučer sam prisustvovala kratkoj, ali emotivnoj konferenciji povodom kampanje "Čitaj između redova". Obilježavanje dana borbe protiv nasilja u porodici NE BI SMJELO da prođe nezapaženo, kao što je to slučaj u BiH, i na kompletnom Balkanu. Teme o kojima se diskutuje su u većini slučajeva poluistine plasirane u javnost. A ovu istinu pretvaramo u tabu temu jer još uvijek živimo sa mentalitetom koji je ravan srednjovjekovnom. 


Kampanju i 16 dana aktivizma je pokrenuo Avon sa partnerima. TIh 16 dana završava 10.12. na Dan Pravde, ali to ne znači da borba ne traje 365 dana u godini, 7 dana u sedmici i 24 sata u danu. Postoje žene koje vode tu borbu i preživljavaju bez trunke nade da se nešto može promijeniti. 
Kupovinom Avon narukvice sa znakom beskonačnosti, donirate cijeli iznos od 15KM za finansiranje Sigurnih Kuća širom BiH. Ako niste u mogućnosti da spriječite, barem budite mali dio "vojske" u borbi protiv nasilja u porodici. Sve detalje o kampanji pogledajte na stranici progovoriprotivnasilja.ba .